Руските следователи започнаха ново разследване за екстремизъм срещу критика на Кремъл

...
Руските следователи започнаха ново разследване за екстремизъм срещу критика на Кремъл
Коментари Харесай

Ново разследване срещу Навални може да удължи присъдата му

Руските следователи започнаха ново следствие за екстремизъм срещу рецензия на Кремъл Алексей Навални и неговите съдружници. Ако се изправи пред съда, опозиционният водач може да прекара още 10 години в пандиза, което значи, че ще излезе на независимост през 2033 година, предава Агенция Франс Прес.

Новото следствие идва откакто организациите на Навални към този момент бяха оповестени за екстремистки по-рано тази година. Разследващият комитет, който се занимава с огромни закононарушения в Русия, сподели в, че до 2014 година Навални ``е основал екстремистка мрежа и я е насочил`` за ``промяна на основите на конституционната система в Руската федерация``. 45-годишният Навални и неговите съдружници Леонид Волков и Иван Жданов са обвинени, че са управлявали мрежата, до момента в който Любов Собол и редица други негови поддръжници са упрекнати в съучастничество. ``Незаконните действия на екстремистката мрежа бяха ориентирани към дискредитиране на държавните органи и тяхната политика``, обявиха следователи. Дейностите са ориентирани и към " дестабилизиране на ситуацията в районите ", прибавиха те, и " оформяне на публичното мнение за нуждата от насилствена промяна на властта ". Разследващите също по този начин споделиха, че апелите за ``екстремистки и терористични дейности`` са постоянно срещани при постоянните улични митинги, проведени от Навални и неговите съдружници.

Ако бъдат приети за отговорни, Навални, Волков и Жданов са застрашени от 6 до 10 години затвор. Собол и останалите деятели рискуват от 2 до 6 години зад решетките.

Разследването стартира откакто ръководещата партия ``Единна Русия`` на Путин болшинство в долната камара на Държавната дума по-рано този месец. Всеки, обвързван със неразрешените организации на Навални, да взе участие в изборите, до момента в който съдружниците му приканиха последователите на опозицията да поддържат други претенденти, които евентуално биха могли да победят ``Единна Русия``.

Руската съпротива упрекна управляващите в с гласоподаватели по време на изборите, а в известие от пандиза  Навални съобщи, че изборите са били откраднати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР